Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

Samen gezond bezig zijn: het werkt aanstekelijk!

Gezond eten en bewegen is belangrijk. Maar hoe weet je of je gezond bezig bent? Daar helpen de leefstijltrainingen van Estinea bij. Begeleider Belinda vertelt over het ‘fit en vitaal’-uurtje. “Het succes zit hem in de afwisseling.”

Samen gezond bezig zijn

Plankje met tomaatjes
Van links… naar rechts… Rianne beweegt haar benen met een grote lach op haar gezicht. “Ik doe wat ik kan en doe het in mijn tempo, hoor!” zegt ze als ze weer stilstaat. Estinea heeft leefstijltrainingen die niet alleen over bewegen gaan, maar ook over omgaan met roken en drugs, alcohol, voeding en leren ontspannen: de zogeheten BRAVO-trainingen.

Begeleider Belinda: “Gezond bezig zijn zit vaak in kleine dingen en houdt ook niet op bij dat ene uurtje: in plaats van met chips voor de tv, maken we op zaterdagavond ook wel eens een plankje met tomaatjes, komkommertjes en druiven.” Rianne is een van de deelnemers: “Ik vind het heel leuk. Alles. De muziek, losjes met de handen en voeten bewegen. Ik heb veel geleerd over gezonde voeding. Ik koop nu Yakult en snoeptomaatjes. Gezond blijven eten is belangrijk, anders val ik flauw! En bewegen. Ik loop nu naar de winkel en naar mijn werk.”

De lol erin houden
Een vast moment voor het 'fit en vitaal'-uurtje is belangrijk zegt Belinda: “En het helpt als je anderen ziet die veel plezier hebben. Dat spoort aan om ook mee te doen! Daarnaast is het belangrijk om te laten zien dat het zin heeft om gezond bezig te zijn: we nemen bijvoorbeeld een conditietestje af en herhalen dat na een aantal weken. Iedereen rent dan meer rondjes dan op het eerste meetmoment. Dat motiveert!”

Hoe zorg je ervoor dat het uurtje een succes blijft?

“De afwisseling erin blijven houden. Het gaat vooral om het plezier dat we samen hebben. Dan houden we het vol! Dus er samen over hebben wat je leuk vindt om te doen!"

Meer over de Dr. Huber Noodtstraat
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.