Naar hoofdinhoud
Bart I Jsselstraat 2
Terug

Over Estinea

Wij zijn Estinea

Een fijn thuis en leuk werk. Lekker in je vel zitten en contact met anderen. Dat willen we allemaal, of je een verstandelijke beperking hebt of niet. En soms heb je daar hulp bij nodig. Of het nu één keer per week is of 24 uur per dag. Estinea is er voor je.

Video: Wij zijn Estinea

Samenwerken in de driehoek
Als je ondersteuning krijgt van Estinea werken jij, jouw familie (of vertegenwoordigers) en je begeleider altijd samen. Zo zorg je er samen voor dat jij de zorg en ondersteuning krijg die bij jou past. Bekijk de video hieronder waarin ouders vertellen over die samenwerking in die driehoek.

Werken in de driehoek bij de Hermesstraat

Zorgkaart Nederland
Estinea scoort gemiddeld een 8,5 op Zorgkaart Nederland. 

Zorgkaart Nederland

Waar staan we voor (missie en visie)?
Wij vinden het vanzelfsprekend dat ieder mens gelijkwaardig is. En we zijn ervan overtuigd dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Of je een verstandelijke beperking hebt of niet. Hoe dit meedoen eruitziet, geeft iemand zelf aan. Daar staan wij voor.

Soms heb je hulp nodig om een fijn thuis en leuk werk te vinden, contact met anderen te hebben of goed in je vel te zitten. Estinea kan je ondersteunen, van een keer per week tot 24 uur per dag. Je kunt bij Estinea wonen, werken of activiteiten doen. Meestal op een kleinschalige plek midden in een woonwijk.

We ondersteunen in de Achterhoek en Twente met 950 medewerkers en 400 vrijwilligers zo'n 950 mensen bij het meedoen in de samenleving. We werken vanuit vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid om dit samen mogelijk te maken. En dat werkt!

Waar werken we aan (ambities)?
Bij Estinea werken we met ambities. Dit zijn onderwerpen waar we de komende jaren mee aan de slag gaan. De ambities gaan onder andere over zelfsturend werken, fit en vitaal, zorgtechnologie, duurzaamheid en leren & ontwikkelen.

Lees meer over onze ambities

Kwaliteit
Wat heeft ons in 2023 beziggehouden? Wat waren dilemma’s, geleerde lessen én zaken waar we als Estinea trots op zijn? Je leest én bekijkt het in de kwaliteitskrant 2023, nu geheel online en met voorleesfunctie, dus toegankelijk voor iedereen. Met deze krant verantwoorden we ons op onze eigen wijze, vertellen we ons verhaal op onze eigen manier met persoonlijke verhalen. We gebruiken ‘m om in gesprek te gaan én ervan te leren. 

Kwaliteitskrant 2023
Kwaliteitskrant 2022

Dit vinden we belangrijk

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.