Naar hoofdinhoud
Joost en Danny headerfoto
Terug

Kosten

Wie betaalt wat?

Als je ondersteuning wilt van Estinea, heb je een WLZ of een WMO indicatie nodig. Heb je nog geen indicatie? Dan kunnen wij jou daarbij helpen.

Heb je een WLZ indicatie? Dan heeft het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaald hoeveel ondersteuning jij nodig hebt. Heb je een WMO indicatie, dan heeft de gemeente bepaald hoeveel ondersteuning jij nodig hebt.

Je kunt de kosten voor je ondersteuning op verschillende manieren regelen:

  • Zorg in natura
    Bij zorg in natura (ZIN) betaalt de overheid of gemeente ons de kosten voor de ondersteuning die we jou op basis van je indicatie bieden. Wij houden ook alle administratie hierover bij.
  • Persoonsgebonden budget (pgb)
    Het pgb is een geldbedrag waarmee je zelf ondersteuning kunt inkopen. Je maakt vooraf duidelijk afspraken met Estinea over de ondersteuning die je krijgt, hoeveel uren en wat de kosten zijn. Jij betaalt ons elke maand via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor de geleverde ondersteuning.

Naast de kosten die de overheid voor jouw ondersteuning betaalt, betaal je ook maandelijks een eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage en meer informatie vind je op de website van het CAK.

Vergoedingen en kosten

Rechten en vergoedingen
Krijg je via de WLZ ondersteuning van Estinea?
Bekijk in dit overzicht de rechten en vergoedingen.  


Kosten

Hieronder lees je welke kosten we rekenen voor onze ondersteuning. Deze tarieven zijn van toepassing voor inkoop van (aanvullende) diensten bij Estinea middels PGB of eigen middelen. Deze tarieven gelden niet voor inkoop van zorg in natura. Zorg in natura wordt volgens indicatie of beschikking vergoed door het zorgkantoor of de gemeente.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.