Naar hoofdinhoud
Werken in de Moestuin bij Sparta in Enschede
Terug

Duurzaamheid

Hoe gaat Estinea om met duurzaamheid?

Bij Estinea vinden we een gezonde leefomgeving voor de mensen die we ondersteunen en onze medewerkers heel belangrijk. Daarom werken we aan verduurzaming.

We doen onderzoek om te kijken hoe en waar we (verder) kunnen verduurzamen. Bijvoorbeeld op het gebied van voeding, energie, mobiliteit, spullen en afval. 

Zo hebben alle locaties van Estinea inmiddels LED verlichting. Dit kost minder energie dan gloeilampen. Voor de gebouwen die van Estinea zijn, kijken we naar het plaatsen van zonnepanelen. Ook overleggen we met afvalverwerkers hoe we afval meer kunnen scheiden. 

Kleine, alledaagse dingen
Maar duurzamer leven zit ‘m vooral ook in kleine, alledaagse dingen. Zoals af en toe vegetarisch eten en groente kopen die in de buurt is verbouwd. En de verwarming een tikje lager zetten. We vragen hier actief aandacht voor bij medewerkers, bewoners en deelnemers.


Green Deal
Estinea heeft de 'Green Deal - Zorg voor de Toekomst' ondertekend. Hierin staan afspraken die ervoor moeten zorgen dat de zorg steeds minder een negatief effect op het milieu heeft. Zo'n 200 zorgorganisaties doen hier aan mee. 

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.