Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

"Mijn begeleider helpt mij om steeds zelfstandiger te worden"

Bart woont aan de IJsselstraat in Doetinchem en geeft bestuurder Beatrijs van Riessen een inkijkje in zijn leven.

Bart en Beatrijs in gesprek

Bart: Ik heb mijn eigen appartement, maar we doen veel samen. Tuinieren bijvoorbeeld. We hebben een grote tuin die we samen met de buurt onderhouden.

Beatrijs
: Ze hebben het hier goed voor elkaar met jou als tuinman. En als kok, want ik hoorde dat je ook regelmatig kookt.

Bart
: Klopt, ik help met het koken voor de hele groep, want we eten vaak samen. Soms laten ze me mijn eigen gang gaan in de keuken, dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. Bij de BRAVOtraining die ik volg, leer ik meer over hoe je je gezond en fit voelt. Ik vind niet alle sporten leuk en het is soms lastig vol te houden. Daarom sporten we gezamenlijk, dat is leuker.

Beatrijs
: Dat snap ik. Het helpt als je iets doet dat je leuk vindt.

Bart
: Ik motiveer ook anderen. Met sporten, maar ook om op ABCDate te gaan. Ik heb nog geen echte date gehad, maar ABCDate is er ook voor wie vriendschap zoekt. Ik heb wel een paar vrienden, maar het onderhouden van vriendschappen vind ik nog best lastig. Mijn begeleider helpt me daarbij. Hij legt uit wat vriendschap betekent en hoe je met elkaar omgaat.

Beatrijs
: Ik snap wel dat je soms niet goed weet hoe. Want iedereen heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Heb je nog dromen voor de toekomst?

Bart
: Ik wil graag ambulant wonen. Dat zijn we nu aan het oefenen en het gaat heel goed. Ik word steeds zelfstandiger.

Bekijk woonlocatie IJsselstraat
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.