Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

"Mijn begeleider geeft me nét het duwtje dat ik soms nodig heb”

“Ik heb geworsteld met dat ik autisme heb, maar heb inmiddels geaccepteerd hoe ik ben" vertelt Vincent (rechts op de foto). “Ik doe graag mijn eigen ding, hou van schrijven en gamen. Maar contacten onderhouden vind ik lastig. Dat blijft frustrerend!”

Vincent woont aan de Kneedweg

Eigen plekje
Vincent woont nu negen jaar bij Estinea in Enschede. “Ik woon met zestien anderen, met ieder ons eigen appartement. En er is altijd een begeleider van Estinea aanwezig voor hulp. Dat ik hier woon, daar ben ik heel trots op. Ik heb echt mijn eigen plekje.”

Weekplanning
Twee keer per week krijgt Vincent ondersteuning van een begeleider. Vincent: “Ik zoek altijd naar balans in mijn leven en daarom helpt Bauke me met mijn weekplanning. Zo heb ik vaste dagen dat ik bij mijn ouders ben, maar ook dagen dat ik hier ben met andere bewoners. En ik heb vaste avonden dat ik het thuis rustig aan doe."

Duwtje
“Met Bauke praat ik over van alles en nog wat, bijvoorbeeld wat ik die dag heb meegemaakt of ik vertel waar ik mee zit. Hij luistert en dat is fijn, het geeft me rust. Bauke en de andere begeleiders geven me vaak nét het duwtje dat ik nodig heb om een eerste stap te zetten of een besluit te nemen. Maar ik doe het uiteindelijk zelf.”

Meer over de Kneedweg
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.