Naar hoofdinhoud
Terug

Nieuws

'Katoen' in Prismare Enschede feestelijk heropend

Werk- en activiteitenlocatie Katoen in Enschede van zorgorganisatie Estinea heeft een nieuw jasje gekregen. Om dit te vieren vond vrijdag 31 maart een feestelijke heropening plaats van deze bijzondere werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. “Het is zo mooi om te zien hoe trots de mensen zijn op hun nieuwe werkplek”, aldus begeleider Sandy Jansen.

Cliënten, begeleiders, vrienden en familie waren bij de heropening van de werk- en activiteitenlocatie. Katoen, een knipoog naar de historie van de stad Enschede, zit in multifunctioneel centrum Prismare in de wijk Roombeek. Mensen met een verstandelijke beperking doen hier uiteenlopend werk. Ze kunnen aan de slag in de bakkerij, het atelier met bijbehorende winkel of doen productiewerkzaamheden voor opdrachtgevers uit de regio.

Appeltaart en saucijzenbroodjes

Begeleider Sandy Jansen van Estinea: “Het is zo mooi te zien hoe blij en trots de mensen zijn op hun nieuwe werkplek. En terecht!

Inloopavond Estinea Hengelo LR

Ze doen ook heel goed werk. Zoals heerlijke appeltaarten en cakes bakken voor restaurants in de buurt en particulieren, of saucijzenboordjes voor de Koeien van Jelle uit Twekkelo.” Nicole Tunderman vult aan: “Ik vind het leuk om iets te maken, bezig te zijn met mijn handen. Dat mensen terugkomen voor mijn kaartjes.”

Wensen van klanten
Naast een frisser jasje is Katoen binnen Prismare ook van ruimte gewisseld. Hierdoor heeft de winkel een mooie, zichtbare plek gekregen. Begeleider Paulien Snijder: “In ons atelier maken we creatieve producten zoals kaarten, kunnen we, in opdracht, dingen bedrukken en cadeauartikelen die we in de winkel verkopen. Klanten met specifieke wensen, zoals een kussen met een kindernaam erop, kunnen altijd langskomen om deze te bespreken.”

Samenwerking met bedrijven
Katoen doet ook productiewerk voor verschillende opdrachtgevers. Begeleider Illse Boel: “Wij pakken bijvoorbeeld materialen in, knippen borduurvellen en sorteren, bestickeren of (de)monteren onderdelen, zoals de beugels van de Grolsch-flessen. We willen met ons nieuwe jasje ook meer bekendheid in Enschede en omgeving creëren, want we zijn altijd op zoek naar samenwerkingen met andere bedrijven.”

Meer over Katoen
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.