Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Ik was heel blij dat ik mijn dieren mee kon nemen”

Thuis is waar je je fijn voelt, jezelf kunt zijn. Drina woont bij Estinea in ‘s-Heerenberg. Ze heeft een eigen appartement, maar de gezelligheid van haar medebewoners is altijd vlakbij! Wat maakt haar huis nu haar thuis?

Drina: “Sinds ik hier woon voel ik me niet meer eenzaam. Er zijn veertien andere bewoners, dus er is altijd wel iemand met wie ik een praatje kan maken of tv kan kijken. Dat doen we meestal in de gezamenlijke ruimte op de tweede verdieping. Maar ik ben ook graag in mijn eigen appartement. Ik heb het helemaal naar mijn eigen smaak ingericht, met mijn eigen spulletjes. En ik hou het ook zelf schoon. Dat moet ook wel, want ik heb veel huisdieren.”

Gek op dieren en planten
“Ik woon hier samen met mijn katten Mirakel, Felix en Rico, zes grote landslakken, een miljoenpoot en twee schildpadden. Ik ben erg gek met mijn dieren en ik was dus ook heel blij dat ik ze mee mocht nemen. Voor een aantal andere dieren heb ik wel een goed tehuis gezocht, want mijn appartement is kleiner dan mijn vorige huis. En ik moet ook genoeg ruimte overhouden voor mijn plantenverzameling.”

Hoe mijn dagen eruit zien?
“Na het opstaan kijk ik eerst Goede Tijden en daarna ga ik met de anderen koffiedrinken. Dan ga ik schoonmaken, boodschappen doen en creatieve dingen doen. Bijvoorbeeld diamond painting of knutselen. En ik werk bij bloemenshop Oase hier in ’s-Heerenberg. Het fijnste aan dat werk? De gezelligheid in de winkel, de leuke gesprekjes en grapjes met collega’s.”

Meer over de Zeddamseweg
Drina woont in s Heerenberg
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.