Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

"Veel van mijn werk kan ik zelfstandig doen"

De Special Media Award pronkt op een kastje. Waar? In de redactieruimte bij werk- en activiteitenlocatie De Hoven in Aalten. Hier maken vijf deelnemers De Flits, een blad voor mensen die ondersteuning krijgen van Estinea met verhalen, spelletjes en interviews. En ze hebben hiermee dus een prijs gewonnen: de Special Media Award, die jaarlijks wordt uitgereikt aan mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken.

Redactie de Flits bij de Special media awards

Redactie
Eilien werkt ook bij de redactie. “Dat vind ik het allerleukste van het werk op De Hoven. We maken het blad de Flits en kijken of teksten begrijpelijk genoeg zijn. Het is leuk om iets te maken met een groep. Ik typ graag teksten uit of schrijf mailtjes."

Nieuwe dingen leren

"Ik hou van een uitdaging en leer graag nieuwe dingen. Zo hebben we een cursus fotografie van een fotograaf gehad. Hij leerde ons dat je bijvoorbeeld geen rommelige achtergrond moet hebben op een foto of dat als je een portret maakt iemand bijvoorbeeld op een stoel kan leunen. Dat soort dingetjes leren vind ik superleuk!”

Klaprozen van keramiek 
Ben je creatief en doe je graag iets met je handen? Dan is werken in het atelier misschien wat voor jou. Ook dat kan bij De Hoven. Hier werkt Eilien ook. “Ik heb een spasme aan mijn rechterarm en heb daarom wat hulp nodig, bijvoorbeeld bij het snijden van de klei. Het mooiste vind ik de klaprozen van keramiek. Ik prik dan de rozen uit op papier. Ik kan veel zelfstandig doen. Daar ben ik trots op!”

Ook werken bij de Hoven?
Eilien aan het werk in het keramiekatelier bij de Hoven
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.