Naar hoofdinhoud
Terug

Nieuws

Sportdag Estinea in Enschede

3 juni 2024

Sportdag Twente 2024

Het plezier spat er vanaf! Zo’n 65 mensen met een verstandelijke beperking leefden zich uit tijdens bij de sport, spel- en activiteitendag van zorgorganisatie Estinea. Van voetballen, jeu de boules en knotshockey tot frisbee. Deze dag, de derde editie alweer, werd gehouden op vrijdag 31 mei bij voetbalvereniging Sparta in Enschede. Ook studenten van ROC Twente hielpen mee.


Anyelina, een van de deelnemers, heeft er zin. “Ik ben hier om lekker te sporten met anderen. Samen sporten is toch leuker dan alleen.”


Lekker in je vel
Maar voordat iedereen zich stort op de verschillende activiteiten, begint de dag met een gezamenlijke warming-up. De deelnemers doen enthousiast de bewegingen na die Evi Lubbers op muziek van Joost Klein voordoet. Evi is coördinator vitaliteit en beweging bij Estinea.

Evi: "Bewoners die op verschillende locaties van Estinea in Twente wonen, wilden graag samen bewegen, spelletjes doen en elkaar ontmoeten. En wat is nu leuker om dat te doen op een gezamenlijke sportdag! Bewegen brengt veel plezier en je komt er lekkerder van in je vel te zitten. Wat er ook weer voor zorgt dat je makkelijker nieuwe dingen onderneemt. Deze sportdag draagt daar natuurlijk aan bij. Maar vooral het plezier staat voorop!”


Evi: “Samen bewegen brengt zoveel plezier!”


Iedereen kan meedoen
Er werd volop gevoetbald, frisbee gespeeld en gehockeyd. Voor deelnemers die een ernstig meervoudige beperking hebben, was er het onderdeel MATP, het Motorisch Activiteiten Trainingsprogramma. Dit bestaat uit verschillende beweegvormen, zoals schoppen tegen een bal. Verzorgd door Niels Rouweler, derdejaarsstudent van opleiding Sport en bewegen van ROC van Twente. “Echt iedereen kan meedoen met deze sportdag!”

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.