Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

Samenwerken met de buurt

De Spoorstraat in Varsseveld is een werkplek waar veel gebeurt. Zo helpt Marco de groenteboer met bezorgen van groente en fruit, en brengt Jan het brood van de bakker rond. Verder doen ze ook inpakwerkzaamheden. Onder andere voor Van Raam, een bedrijf dat speciale fietsen maakt.

Helpen bij de groenteboer bij de Spoorstraat

Helpen bij de groenteboer
Marco: “Ik help elke dag bij de groenteboer aan de overkant. Ik breng groente naar de woonlocaties van Estinea en op vrijdag help ik met de bezorgingen met de bus. Verder ben ik goed met doppen! We helpen iemand die doppen inzamelt om geld te verzamelen voor blindengeleidehonden. In sommige doppen zit nog een foamlaagje, dat moet eruit. Dat vind ik heel leuk werk, vooral om dat het voor een goed doel is!”

“Ik hou van afwisseling”

Tom: “Samen met mijn collega haal ik het glas op in de buurt. De mensen zetten het aan de straat, wij halen het op en doen het in de glasbak. Naast mijn werk bij de Spoorstraat werk ik ook bij het Borchuus, dat is een ontmoetingscentrum hier in de buurt. Daar hou ik de boel schoon, ik stofzuig en zet de stoelen klaar. En ik werk ook nog één dag per week bij de Jumbo. Ik hou van afwisseling.”

Was vouwen voor de kapper aan de overkant
Remco: “Ik ga elke week naar de kapper om de was te doen. De was gaat daar in de machine, ik haal het op en hang het bij de Spoorstraat op om te drogen. Daarna vouwen we de was en breng ik het weer terug. Ik vind het heel fijn om hier te werken. Ik ben hier tussen de mensen, dat is het leukste. Je gaat naar de mensen toe, zoals bij de kapper. Dan maak je even een praatje. Thuiszitten is niks voor mij!”

Remco doet de was voor de kapper

Industriewerk voor bedrijven
Karina, begeleider: “We doen veel werkzaamheden buiten de deur. Zo gaan we elke middag een uurtje naar de bieb. Remco zet de boeken terug, Tom doet de kranten, Marco geeft de planten water. Zo heeft iedereen zijn eigen taak. Maar we doen ook graag industriewerk. Tom vult aan: “We doen werk voor Van Raam, die maakt fietsen. Zoals boekjes vouwen of ergens een kaartje in doen. Laatst hadden we hier dozen vol met fietsbanden, daar moest het ventiel vanaf zodat ze makkelijker in het wiel gaan.” Karina: “Dat is handig
voor hen en leuk werk voor ons!”

Tom doet hand en spandiensten bij t Borchuus
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.