Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

"Ik voel me hier thuis"

Tomaten in reepjes snijden, salades voorbereiden of hotelbedden opmaken? Daar draait Sabine haar hand niet voor om! Ze werkt bij hotel-restaurant Ruimzicht in Zeddam. Sabine: “Ik voel me hier erg thuis!”

Sabine werkt bij Ruimzicht in Zeddam

Smaakpalet 
“Kijk dit is mijn werkplek”, vertelt Sabine terwijl ze naar de keuken loopt van Ruimzicht, een familiebedrijf dat de grootvader van de huidige eigenaar Tom Geerdink in 1950 is begonnen. Hier staat Sabine drie dagen in de week naast Tom, als assistent-kok. “Ik snij groentes, maak salades, rijg vlees aan spiesjes. Ik doe van alles! Ik kook thuis nu ook veel lekkerder!” lacht Sabine. “Zo kruid ik gehaktballen nu veel meer. Dat heb ik hier geleerd. Beetje proeven, kruiden, weer proeven: zo ontwikkel ik een smaakpalet.”

Werken met de seizoenen
Elke dag begint Sabine met de afwas van het ontbijt. “Ik kan meteen aan de slag. Dat vind ik fijn.”

“Daarna bekijken we wat er die dag op de planning staat”, vult Tom aan. “In de horeca is elke dag anders en werken we met de seizoenen. Als het bijvoorbeeld pompoenentijd is snijden we acht kilo pompoenen weg, prei en knolselderij. We werken naast elkaar, ik doe het voor, Sabine doet het na, denkt mee. Ze is een snelle leerling, zelfstandig en secuur. Een topper!”

Werk geeft voldoening en structuur 

Sabine: “Ik vind het fijn dat het afwisselend werk is. Geen dag is hetzelfde hier. Een keertje extra werken, een dagje ruilen of iets anders doen? Alles gaat in overleg en op een vriendelijke manier. Het werkt geeft me voldoening en structuur. Ik voel me hier thuis!”

Meer weten over begeleid werken?
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.