Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

"Rob is hier directeur 'oud papier'"

“Ik doe graag wat voor een ander en werk het liefst in de buitenlucht. En het is ook nog eens zinvol werk. Dat vind ik belangrijk”, zegt Rob. Oud papier ophalen bij woonzorgcentrum Marga Klompé in Aalten past dan ook helemaal bij hem. Dit is een begeleid werkplek. Een dag op stap met ‘directeur oud papier’.

Rob doet vrijwilligerswerk bij Marga Klompé

14.00 uur 
Rob loopt met flinke pas door de gang van de Stegemanhof naar achteren, een van de locaties van Marga Klompé. Daar pakt hij de kar om het oud papier in te doen. “Ik race door het werk heen”, zegt hij lachend terwijl hij de vaart erin houdt.

“Van kranten tot reclamefolders, er is veel oud papier. Bij sommige bewoners staat er een heuse dozenparade voor de deur, dan hebben ze net een nieuwe pedaalemmer gekocht ofzo. Ik maak de dozen plat.” Rob laadt de kar vol, loopt naar het volgende gebouw, doet daar hetzelfde en brengt uiteindelijk de kar naar de container.

14.10 uur 

“In tien minuutjes is het gepiept.” Elke werkdag, vijf dagen in de week, loopt Rob hetzelfde rondje. Al zo’n vijf jaar. “Ik vind het fijn werk, want ik doe graag wat voor een ander en ik werk graag in de buitenlucht. Ook is het zinvol werk. Dat vind ik belangrijk. Ik help de medewerkers van Marga Klompé en leer hoe ik met mensen omga. Zo maak ik onder het werk vaak een praatje met de bewoners en na afloop doe ik een bakkie in het café hier.”

Manusje-van-alles
De bewoners zijn blij met het werk dat Rob doet, vertelt coördinator welzijn en vrijwilligers Joke van Marga Klompé: “Hij is bij ons ‘directeur oud papier’ en als hij er niet is, vragen bewoners waar Rob is. Hij is een manusje-van-alles: zet stoelen en tafels klaar en ondersteunt bewoners met rolstoel-rijden in de avondvierdaagse.”

Participatiecoach Henrique Grijsen van Estinea, begeleidt Rob: “Ik ga regelmatig bij hem langs om te bespreken hoe het gaat op zijn werkplek en wat hij nog meer wil leren.”

Meer over werk & activiteiten
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.