Naar hoofdinhoud
Terug

Nieuws

Kwaliteitskrant 2022: persoonlijke verhalen van cliënten en collega's

Persoonlijke verhalen, dilemma’s, geleerde lessen én zaken waar we als Estinea trots op kunnen zijn. Je leest het in de kwaliteitskrant 2022.

Een rode draad in deze krant is: eigen regie. Wat verstaan we daar eigenlijk onder? En hoe ga je daarover in gesprek? De les die wij hieruit hebben gehaald is dat we goed moeten blijven kijken hoe onze begeleidingsstijl kan bijdragen aan het vergroten van eigen regie. Dat vraagt vakmanschap, creativiteit en maatwerk. Daar investeren we in 2023 verder in.

Lees het kwaliteitsrapport hier digitaal.

Inzichten
De teams bespreken de kwaliteitskrant met elkaar. Welke artikelen zijn herkenbaar, leerzaam, inspirerend of soms wat ongemakkelijk om te lezen? Zo ja, waarom? Welk inzichten halen zij eruit, bijvoorbeeld over het onderwerp ‘eigen regie’? En wat gaan zij daarmee doen? Door het samen hierover te hebben, kunnen zij de zorg en ondersteuning van cliënten verder verbeteren.

De praatkaart
kunnen teams gebruiken om het gesprek aan te gaan met de mensen die ze ondersteunen, bijvoorbeeld in een bewonersoverleg. Deze staat ook in het teken van eigen regie. De krant is ook bedoeld voor vrijwilligers.

Kwaliteitskrant voorkant

“Mooi dat verhalen vanuit meerder kanten en personen worden belicht”
In april lazen de cliëntenraad (CR) en ondernemingsraad (OR) en raad van toezicht (rvt) mee met de conceptversie van de krant. Wat zij hiervan vonden, lees je in de krant, maar hun korte reacties waren: “De toekomst vraagt om waakzaamheid” (CR); “Mooi dat verhalen vanuit meerdere kanten en personen worden belicht” (OR) en “Een mooie balans tussen wat goed gaat en wat dilemma’s zijn” (rvt).

Vernieuwend verantwoorden
Sinds 2019 doet Estinea samen met vijf andere organisaties mee aan het experiment ‘vernieuwend verantwoorden’. Dat betekent dat we als organisatie de kans krijgen om ons op onze eigen wijze te verantwoorden, we ons verhaal op onze eigen manier te kunnen vertellen. We kiezen hiervoor de vorm van een krant, met persoonlijke verhalen. De krant is voor medewerkers, vrijwilligers, cliënten en vertegenwoordigers van Estinea. Daarnaast gebruiken we hem als verantwoording naar andere belanghebbenden, zoals de Inspectie, zorgkantoren, gemeenten en collega-organisaties.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.