Naar hoofdinhoud
Terug

Ouders vertellen

"Kevin kan niet wachten tot het weer logeerweekend is"

Kevin brengt sinds twee jaar één weekend per maand door bij de logeeropvang van Estinea in Neede. Hij kan niet wachten tot het weer logeerweekend is. Hoewel dat pas op vrijdag begint, staat de koffer altijd op donderdag al volgepakt bij de deur. Kevin is er klaar voor!

Kevin en zijn vader Marcel voor het logeerhuis

Moeder Anja vertelt: “Toen we nog in Neede woonden, merkten we dat er heel weinig clubjes zijn voor kinderen als Kevin, toen zes jaar. Ook omdat hij enig kind is vonden we het belangrijk dat hij met leeftijdsgenootjes kon spelen. Met dat in ons achterhoofd kwamen we bij het logeerhuis van Estinea in Neede terecht, waar Kevin op zaterdag met een ander jongetje speelde. Toen dat jongetje vertrok zijn we ermee gestopt, omdat er geen andere leeftijdsgenootjes waren.”

Vader Marcel vervolgt: “Inmiddels waren we naar Haaksbergen verhuisd. Kevin bezocht toen heel kort een logeerhuis ergens anders, maar dat beviel niet. Hij was er doodongelukkig en kon er zichzelf niet zijn. En dat is iets wat wij als ouders heel belangrijk vinden: jezelf kunnen zijn. Niet alleen bij een logeeradres, maar ook bij een mogelijke toekomstige woonlocatie.”

“Kevin werd ouder en we wilden hem voorbereiden op een toekomst met meer zelfstandigheid” vult Anja aan. “Het is heel gezond om je als jongvolwassene los te maken van je ouders. Daarom gingen we toch weer op zoek naar een passend logeeradres en zo kwamen we nogmaals bij Estinea in Neede uit. Bekend terrein voor ons én voor Kevin, die een aantal begeleiders nog herkende."

Met vrienden chillen zonder je ouders erbij
Marcel: “Onze zoektocht kwam vooral voort uit de wens om zijn ontwikkeling te stimuleren en hem de gelegenheid te bieden om met vrienden te chillen zonder zijn ouders erbij. Daar is hij ook gewoon aan toe. Wij vinden de kleinschaligheid van zijn groep prettig: één begeleider op vier logés. Daardoor krijgt Kevin persoonlijke aandacht. Zo nemen ze hem af en toe apart om even bij te praten tijdens een wandeling.

Kevin: “Ik doe van alles op mijn logeeradres. Ik vind alles leuk, zolang het maar niet kinderachtig of saai is. We wandelen, voetballen en picknicken. Het allerleukst vind ik koken, vooral als we taco’s maken.”

Kevin gaat logeren bij de Weemerhof

Anja: “Als Kevin blij is, dan zijn wij het ook. En eerlijk is eerlijk: zo’n weekend met zijn tweetjes is goed voor je relatie. Wij gaan er dan ook lekker op uit. En als we Kevin op zondag weer ophalen, dan staat hij echt niet altijd te springen om weer mee naar huis te gaan. En geef hem eens ongelijk.”

Lees meer over logeren
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.