Naar hoofdinhoud
Terug

Nieuws

Keuken van Leuvelt van Estinea maakt gezonde lunch voor kinderen van De Horizon

4 juni 2024

Keuken van Leuvelt maakt gezonde lunch basisschool De Horizon 4

Een broodje kaas met augurk in de vorm van een lachend poppetje, een fruitspies of wrap. Kinderen op basisschool de Horizon in Hengelo krijgen voortaan elke week een lunch, gemaakt door de mensen die werken bij de Keuken van Leuvelt van zorgorganisatie Estinea in Hengelo. Verrassend en gezond! Dinsdag 4 juni is de eerste keer.


Zorgvuldig snijdt Chantal Oogjes de augurk in plakjes. Ze pakt een plakje kaas, legt het op de boterham, augurkjes erop. En klaar is de belegde boterham die een lachend poppetje voorstelt. Op naar de volgende. Chantal Oogjes is een van de negentien deelnemers die bij de Keuken van Leuvelt van Estinea werkt. Hier koken en bakken mensen met een verstandelijke beperking. Voor buurtbewoners, ondernemers in de regio. En nu dus ook voor De Horizon. 


“Deelnemers van Estinea doen echt mee in de maatschappij en leerlingen krijgen een gezonde lunch. Hoe mooi!”


Meedoen in maatschappij

“Elke week maken we een lunch voor gemiddeld 65 tot 150 leerlingen”, vertelt Manja Wind, participatiecoach van Estinea. “Deelnemers beginnen om 9.30 uur en om 11.00 haalt de conciërge van de school de pakketten op. Dus de lunch moet niet te ingewikkeld zijn om te maken.” 


Dankzij het Jeugdeducatiefonds kan basisschool De Horizon ervoor zorgen dat kinderen tussen de middag iets gezonds eten, in ieder geval één keer in de week. Wind: “Het is een supermooie samenwerking. Deelnemers van de Keuken van Leuvelt doen echt mee in de maatschappij en leerlingen van school krijgen een gezonde lunch. Hoe mooi!”

Keuken van Leuvelt maakt gezonde lunch basisschool De Horizon 7
Keuken van Leuvelt maakt gezonde lunch basisschool De Horizon 2
Keuken van Leuvelt maakt gezonde lunch basisschool De Horizon 5
Keuken van Leuvelt maakt gezonde lunch basisschool De Horizon 7
Keuken van Leuvelt maakt gezonde lunch basisschool De Horizon 2
Keuken van Leuvelt maakt gezonde lunch basisschool De Horizon 5
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.