Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

"Ik ben afdelingsmanager chips en nootjes"

Gerwin werkt bij de COOP in Borculo. “Ik heb hier vaste taken: ik vul de vakken bij van de chips en nootjes en af en toe ook snoep en brood. Het leuke van het werken in de winkel? Ik heb al veel mensen leren kennen.”

“Eerst maak ik het vak leeg. Dan moet ik goed op de datum letten bij het vullen, op de soorten en hoe ik het in het vak zet.”

Hoe heb je dit geleerd?
“Mijn jobcoach heeft het voorgedaan en toen gingen we het samen doen. Daarna deed ik steeds meer alleen. Mijn jobcoach komt regelmatig even in de winkel om te kijken als ik aan het vullen ben. Ze komt twee keer per jaar voor een gesprek met de bedrijfsleider en mij, over hoe het gaat. Dan hoor ik wat beter en anders moet en ook wat ik goed doe. Mijn collega’s kan ik alles vragen over het werk in de winkel. Ze helpen bij nieuwe producten en veranderingen in de schappen.”

Gerwin heeft een begeleid werkplek bij de supermarkt

“Het geeft me veel plezier als alles netjes in de schappen staat”

Kan je nog meer vertellen over je werk?
“Het is heel veel staand werk, maar ik heb drie keer pauze op een werkdag. Ik heb er veel plezier in als alles weer is aangevuld én vooral als het netjes in de schappen staat. Als klanten iets willen hebben en er niet bij kunnen, kan ik het voor ze pakken, dat is mooi. En ik werk er nu al heel lang, klanten groeten mij omdat ze me kennen. En klanten vragen aan mij waar iets staat wat ze zoeken.”

Heb je eigen werkkleding?
“Ik heb steeds nieuwe werkkleren gekregen, als de winkel veranderde. Eerst was het Super de Boer, daarna Emté en nu is het COOP geworden. Die werkkleren zijn fijn, dan kunnen klanten me herkennen dat ik van de winkel ben. Daar ben ik wel trots op. Als er veel verandert in het personeel, moet ik daar aan wennen. Daar helpt de jobcoach mij mee. Ze vraagt dan of alles lukt of dat ik iets wil bespreken met haar of de bedrijfsleider.

Ik heb al veel mensen leren kennen. Dat is extra leuk van het werken in de winkel. Ik ben er nog steeds heel tevreden over dat ik hier werk.”

Meer over begeleid werken
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.