Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Ik durf nu te zeggen wat ik vind”

Hoe leer ik mezelf beter kennen? Hoe ga ik om met andere mensen? En wat wil ik daarin nog leren? De individuele cursus Flink! helpt hierbij. Onder begeleiding van Estinea-leercoach Chantal Berentsen volgde Loes Dekkers deze cursus. Wat heeft Flink! haar gebracht? Loes: “Ik durf nu te zeggen wat ik vind.”

De cursus bestaat uit verschillende opdrachten die je helpen inzicht te krijgen in jezelf. Bijvoorbeeld over je emoties: wat voel je nu eigenlijk als je blij, boos of verdrietig bent? Waar voel je dat in je lijf?

Chantal: “Wat helpt is dat we woorden hebben gekoppeld aan de emoties die Loes voelde. Flink! gaat soms over best lastige dingen. Dan is het heel fijn dat het vertrouwen er is en dat je ook samen plezier maakt.”

Loes: “Ik hou nu een emotiedagboek bij. Iedere dag schrijf ik iets op over twee emoties die er waren. Het is voor mij fijn om iets van me af te schrijven. En ik heb ook iets wat ik de begeleiding kan laten lezen om zo te vertellen hoe het met me is.

Loes volgde de Flink training

Ook wilde ik graag oefenen met lastige situaties op mijn werk. Hoe reageer je als je steeds weer iets moet doen, wat je eigenlijk niet kan? Door de cursus weet ik beter wat ik wel moet doen en niet moet doen als ik me even niet zo lekker voel. Ik durf nu wat vaker te zeggen wat ik ergens van vind. Dat geeft een goed gevoel.”

Leren & ontwikkelen

Woon of werk je bij Estinea? En wil je iets nieuws leren? En zo jezelf ontwikkelen? 
Dan helpt Estinea je graag! We organiseren verschillende workshops en trainingen. zoals:
• vrienden maken
• gezond eten en bewegen
• veiligheid en hygiëne
• omgaan met autisme

Meer informatie? Mail ons!
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.