Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

"Ik ben kampioen strijken, dat heb ik hier geleerd"

Een werkplek waar je jezelf kunt zijn en zelfstandig kunt werken. Laurine werkt bij de Schuylenburgh in Silvolde, een woonzorgcentrum voor ouderen. Hier doet ze samen met haar collega’s allerlei werkzaamheden.

Was opvouwen bij de Schuylenburgh

Laurine: “We hebben hier onze eigen taken. ’s Ochtends zet ik de kopjes klaar voor het koffierondje. ‘s Middags breng ik de post weg en doe ik de was. We vouwen de was, zoals theedoeken, tafellakens en beddengoed en doen het in grote karren.

Ik ben ook erg goed in het strijken van de was. Ik ben kampioen strijken! Dat heb ik hier geleerd, stap voor stap. Mijn begeleiders vragen voor de grap weleens of ik hun was ook wil strijken, maar dat doe ik niet hoor! Alleen voor de bewoners.

Tussen de middag halen we de bewoners op van hun woning en brengen we ze naar het restaurant. Ik haal altijd mevrouw Berendsen op, dan maken we een praatje. Het contact met de bewoners is heel gezellig. Na het eten breng ik mevrouw weer terug om te rusten.

Rond 15:00 uur is het tijd voor het koffierondje langs de bewoners. Mijn collega Britt vraagt of ze koffie of thee willen en ik schenk het in. We werken samen, dat is gezellig.

Daarna breng ik de post weg. De bewoners hebben hier een eigen brievenbus waar ze post in gooien, dan brengen wij het naar de brievenbus aan de straat.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling en dat ik veel dingen zelf kan! En als het even niet lukt, dan vraag ik een collega of begeleider om te helpen. Ik ben hier echt op mijn plek.”

Bekijk locatie de Schuylenburgh
Laurine brengt de koffie rond bij de Schuylenburgh
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.