Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

"Iedereen doet mee op zijn eigen manier"

“Folders rondbrengen is het leukst”, lacht Henri. Want ik hou van buiten zijn, in de frisse lucht. En rijden!” Het is een van de activiteiten die Henri doet bij het activiteitencluster van de werk- en activiteitenlocatie WAGU.

Marlies en Henri werken bij de WAGU

Henri doet mee op zijn eigen manier. Marlies is zijn begeleider en betrekt hem bij alle activiteiten. Marlies: “Waar wordt iemand blij van? En hoe kunnen we daar een activiteit van maken die we met een groep kunnen doen? We zoeken daarbij de verbinding met de buurt: we brengen glas van buurtbewoners naar de glasbak, doen de was voor de voetbalvereniging naast ons. En brengen dus activiteitenfolders rond bij de woningen van een woonzorgcentrum. Zo heb je contact met de mensen in de omgeving.”

Henri: “Ik ben dan de postbode.” Hij glundert. Met een groep van ongeveer twaalf gaan ze op pad. Zelf kan Henri de folder niet in de brievenbus doen, maar hij kan wel de huisnummers opnoemen van de huizen waar nog een folder in de bus moet. En de tas met folders hangt aan zijn rolstoel. Marlies: “Zo helpen ze elkaar en heeft iedereen in de groep een bijdrage. Iedereen doet mee op zijn of haar manier.

Meer over de WAGU
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.