Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Het werk zorgt voor een vast ritme in mijn dag”

Waar word jij blij van? Van koken, muziek maken of creatief bezig zijn, zoals zelf stoepkrijt of vogelvoer maken? Bij werk- en activiteitenlocatie Dr. van der Meerstraat in Dinxperlo kan het allemaal. De begeleiders zoeken samen met jou werk en activiteiten die bij je passen. En belangrijk: er is geen druk. Willo wordt rustig van inpakken. “Op een goede dag pak ik 200 enveloppen in.”

Willo houdt van inpakwerk

9.00 uur
Willo is er klaar voor. Hij pakt de stapeltjes papier, de kartonnen verpakkingen en de dozen. Hij legt alles op de goede plek en gaat zitten achter de tafel. “Ik hou van rust. Ik pak één bruinrood velletje en vier blauwe velletjes. Die stop ik in de kartonnen envelop en dan doe ik ‘m dicht. Dat rode papier is het strijkpapier: papier waarmee je een afbeelding op een T-shirt kan strijken. Gemiddeld pak ik 150 enveloppen in. Op een goede dag 200”, legt Willo verder uit.

Geen druk

Bij Dr. van der Meerstraat werken ze graag samen met bedrijven uit de regio. “Dit inpakwerk komt bijvoorbeeld van IPC Dinxperlo. Belangrijk is dat werkgevers als deze geen druk op het werk zetten. Als Willo zijn dag een keer niet heeft, dan kan hij het ook de volgende dag doen bijvoorbeeld”, legt begeleider Diede.

Uitvalsbasis

De locatie aan de Dr. van der Meerstraat noemt Diede de ‘uitvalsbasis’. “Hier doen we verschillende activiteiten: we koken en bakken hier, doen inpakwerk voor bedrijven, gaan samen met deelnemers bijvoorbeeld de boodschappen doen om soep te koken. Of we bestellen de spullen die nodig zijn om hier zelf kaarsenhouders, vogelvoer of stoepkrijt te maken. Maar we gaan vanuit hier ook op pad: glas en oud papier in de buurt verzamelen en wegbrengen.”

Een ware beleving

Het werk en de activiteiten zijn afgestemd op jouw behoeftes en wat je kunt. Diede: “Willo werkt bijvoorbeeld graag alleen en kan goed zelfstandig werken, maar een ander houdt van de reuring van een groep en geniet juist van onze maandelijkse muziekmiddagen. Bij het koken snijdt de een de groentes en iemand anders zit er bijvoorbeeld alleen bij en geniet van de geur van rauwe uien. Dat is voor haar dan een ware beleving!”

Voor nog meer ‘beleven’ heeft de locatie ook een aparte snoezelruimte: hier kunnen deelnemers geuren, geluiden en kleuren ‘ervaren’ en worden de zintuigen geprikkeld.

13.00 uur
De halve dag werken zit er weer op voor Willo. Hij gaat naar huis. Wat betekent dit werk voor hem? “Het werk zorgt voor een vast ritme in mijn dag. En het fijne aan inpakken is dat het eenvoudig werk is. Ik hoef er niet bij na te denken. Wat ik nu ga doen? ’s Middags ga ik vaak mandala’s kleuren. Dat geeft ontspanning en geeft afwisseling met het inpakwerk in de ochtend.”

Meer over de Dr. van der Meerstraat
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.