Naar hoofdinhoud
Terug

Vrienden van Estinea

"Ik vind het leuk om iets te maken met mijn handen"

Appels schillen, deeg uitrollen en kristalsuiker afwegen. Welkom op het werk van Nicole! Ze is trots dat ze met de app MijnEigenPlan nu helemaal zelfstandig een appeltaart kan bakken. Dankzij Vrienden van Estinea zijn er nu meer digitale informatieborden en tablets bij Estinea. Hier kan de app op worden gebruikt. Zo kunnen nóg meer mensen met de app nieuwe dingen leren.

Nicole bakt een appeltaart met Mijn Eigen Plan

Wat is MijnEigenPlan?
Helemaal zelf een cake bakken, een kunstwerk maken óf in de tuin werken. Met de app MijnEigenPlan kunnen mensen met een (verstandelijke) beperking dit stap voor stap leren. Een aantal werk- en activiteitencentra van Estinea werkt al met deze app. En de mensen die we ondersteunen én begeleiders zijn hier heel enthousiast over. 

Stappenplan
Nicole weet uit haar hoofd wat er allemaal in de appeltaart gaat: "50 gram custard, 100 gram rozijnen, 1200 gram appels, 2 theelepels kaneel en 60 gram kristalsuiker.” Het schort gaat om, de handschoentjes aan!

Op de tablet die voor haar op het werkblad ligt, opent ze MijnEigenPlan. Hier vindt ze het stappenplan voor het maken van een appeltaart. Met plaatjes en tekst. Ze kan aan de slag! 

"Dat maakt me blij"

Nicole: “Ik vind het leuk om iets te maken, bezig te zijn met mijn handen. Het maakt me rustig. En je ziet meteen resultaat. Als de taart de oven in gaat en je ziet dat het echt een taart wordt, maakt me dat blij. En natuurlijk als de mensen de taart kopen en zeggen ‘dat smaakt goed!’”

Vrienden van Estinea
Met de financiële hulp van Stichting Vrienden van Estinea kunnen net die extra’s mogelijk worden gemaakt voor de mensen die we ondersteunen, zoals de aanschaf van een nieuwe duofiets, spelmaterialen, een bijzondere beweeg- en beleeftuin of tablets voor MijnEigenPlan. Vaak kunnen deze extra’s niet uit reguliere budgetten worden betaald. Het geld daarvoor wordt bijeengebracht door donateurs, giften en fondsen. 

Meer over Vrienden van Estinea
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.