Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Het is hier heel fijn werken, er is geen druk”

Op de houtwerkplaats van de WAGU (Werk en Activiteiten Gendringen Ulft) werken vakmannen als Niels, Lars en Søren. Ze leren hoe je de mooiste producten van hout maakt en hoe je op een fijne manier met elkaar omgaat en samenwerkt. Het drietal vertelt enthousiast over hun werk en geeft met trots een rondleiding door hun werkplaats.

Niels: “In de werkplaats maken we van alles. Van wijnkistjes tot insectenhotels en van kaasplanken tot kisten voor de stenen van pizzaovens. De begeleiders doen wat voorbereidend werk, maar verder doen we alles zelf.”

“Onze insectenhotels staan zelfs in Duitsland en Zwitserland”, vult Lars aan. “Dat was een mooie klus. En het zijn geen kleintjes, want de hotels zijn ruim een meter hoog en ze staan op een betonvoet. Het is een hele puzzel om ze in elkaar te zetten, maar dan heb je ook wat. Op vrijdagmiddag mogen we kiezen wat we gaan doen. Sommigen maken dan iets moois van hout, als cadeau voor iemand anders.”

“Sommige collega's die in de houtwerkplaats werkten, zijn uitgestroomd naar begeleid werken”, zegt Søren. “Dan werk je zelfstandig bij een bedrijf. Wij doen dit ook, bijvoorbeeld op de kinderboerderij en bij het benzinestation. Maar we blijven ook hier werken. Want op de WAGU kunnen we in alle rust werken. Dit is onze basis.”

Niels: “Het is hier heel fijn. Er is geen druk dat iets op tijd af moet. Voor mij is dat wel belangrijk, want ik word gespannen van werkdruk. Soms proberen opdrachtgevers het wel hoor. Dan willen ze dat we iets heel snel afmaken. We werken hard, maar we laten ons niet opjagen. Dan moeten ze maar eerder komen met hun opdracht.”

Foto WAGU houtcluster

Naast houtbewerking kun je op de WAGU ook producten inpakken, monteren en stickeren. Je kunt er ook in de kantine werken en schilderen en tekenen of dieren verzorgen op de kinderboerderij om de hoek.

Estinea kan je helpen bij het vinden van een fijne werkplek.
En je leren wat nodig is om er te werken.

Lees meer over de WAGU
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.