Naar hoofdinhoud
Terug

Nieuws

Estinea wint met Graafschap College 'Gouden Prokkel'

Vrijdag 22 september ontving Estinea samen met het Graafschap college een Gouden Prokkel uit handen van demissionair minister Hugo de Jonge. De Gouden Prokkels worden uitgereikt voor de mooiste initiatieven waarbij ontmoetingen plaatsvonden tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Estinea won met het Graafschap college in de categorie ‘Groepsimpact’. Voor deze prokkel nodigden de ervaringsdeskundigen van Estinea de studenten van het Graafschap college uit om bij hen langs te komen. En niet alleen bij hen, maar ook bij een groot aantal van hun collega’s en bewoners. De studenten organiseerden toen een sport- en speldag, dat voor een estafette van ontmoetingen zorgde. ‘Een mooi voorbeeld voor andere onderwijsinstellingen en zorgaanbieders’, aldus de jury.

Nog twee prijzen

In de andere categorie, persoonlijke ontwikkeling, werden twee winnaars gekozen: Kelly en Vincent. Kelly is sportverslaggever bij Special TV, een samenwerking tussen Aveleijn en RTV Oost. Vincent is ervaringsdeskundige bij Team Samen Sterk Twente van Estinea.en hij had een bijzondere ontmoeting met oud-volleyballer Lonneke Sloetjes. Zij heeft meegedaan aan het WK en de Olympische Spelen en heeft een beweegbureau in de Achterhoek. Tijdens hun ontmoeting ontdekten ze wat hun overeenkomsten zijn. Vincent deelde zijn ervaringen ook in een blog en inspireert zo andere mensen tot ontmoetingen.

Gouden Prokkel Estinea en Graafschap college 2

Stichting Prokkel
De Gouden Prokkels zijn een initiatief van Stichting Prokkel.
Dat zich inzet voor een inclusievere samenleving.

Meer over Stichting Prokkel
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.