Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

Een dag op stap met Shandy bij de Sligro

Rijen met koffiebonen, speciaalbieren en wijn, gerookte zalm, groente, fruit… je kijkt je ogen uit bij horecagroothandel Sligro in Doetinchem. Hier werkt Shandy. ”Ik heb altijd een goed humeur. Dat komt omdat ik heel leuk werk heb!”

Shandy werkt bij de Sligro in Doetinchem

Mijn eigen ding
“Werken achter de balie vind ik het allerleukst, want dan heb je contact met klanten”, vertelt Shandy. Ze wilde graag achter de receptie en administratie doen. Participatiecoach Ellen Berghuis van Estinea kende de Doetinchemse ondernemer van de Sligro, stapte ernaar binnen en nu werkt Shandy er! “Soms roep ik met de microfoon een collega op. Dat vond ik in het begin spannend, want iedereen hoort je, maar nu vind ik dat juist leuk! Ik doe graag mijn eigen ding. Daar voel ik me prettig bij.”

Meer zelfvertrouwen
Shandy: “Ik help ook met het bijvullen van vakken. Ik moet goed opletten dat ik alles op de goede plek zet. En netjes recht natuurlijk! Soms is een klant de Sligropas vergeten. Dan kunnen ze niks kopen. Ik maak dan in de computer een dagpas en print die voor ze uit. Dan kunnen ze toch winkelen. Wat ik nog meer doe? Mensen kunnen bij mij lege flessen inleveren. Dan zet ik in de computer dat ze statiegeld krijgen en bij de kassa krijgen ze dat dan terug. Ook maak ik in de kantine het koffiezetapparaat en de soepautomaat schoon. Daarvoor heb ik een cursus schoonmaken gevolgd.”

Stappenplan
Het contact met haar collega’s is fijn zegt ze. “Als ik vragen heb, kan ik altijd bij hen terecht, bijvoorbeeld als ik niet weet waar iets moet staan. Ik vind het ook leuk om iets te leren. Zo heb ik geleerd de telefoon op te nemen en door te schakelen. Dat vind ik nog steeds spannend, maar ik doe het wel.

Haar collega Jolanda ziet dat ze gegroeid is in haar werk. “Ze kent de klanten, is opener geworden. Ik ben niet altijd in haar buurt, maar ze redt zich goed, is zelfstandig. Als ze het even niet weet, pakt ze haar mapje erbij waarin ze een stappenplan heeft gemaakt van wat ze bijvoorbeeld moet zeggen aan de telefoon. Ze heeft geleerd om met de computer te werken en ik zie dat ze ook veel zelfvertrouwen heeft ontwikkeld.”

Meer weten over begeleid werken?
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.