Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

"De Polstraat is echt ons thuis"

Ida (75 jaar) en Thea (77 jaar) zijn vriendinnen en kennen elkaar al 45 jaar. Ze wonen allebei aan de Polstraat in Aalten. Ze voelen zich er heel erg thuis. Ida en Thea vertellen:

Ida en Thea bij de Polstraat

“Wij wonen al bijna 4 jaar op de Polstraat. We hebben een eigen appartement met twee slaapkamers. We zijn altijd samen en we helpen elkaar. De begeleiding helpt ons met de dagelijkse dingen, zoals stofzuigen of boodschappen doen. Soms proberen we ook de begeleiding een handje te helpen, dat we de dingen samen doen!

Samen met alle bewoners hebben we een bewonersoverleg. Hier bespreken we van alles. Zo overleggen we bijvoorbeeld wat we in de vakantie doen. Of je vertelt waar je mee zit. In dit overleg hebben we ook bepaald dat we geen cliënten worden genoemd, maar bewoners! Dat vinden we allemaal veel fijner.

We doen ook veel leuke dingen samen met begeleiders en andere bewoners. Tijdens de avondvierdaagse in Aalten houden wij altijd een feestweek. En in de vakantie doen we ook leuke uitjes. Verder is er altijd begeleiding aanwezig en kun je samen eten en koffie drinken in de gezamenlijke huiskamer.

Wij hebben het hier erg naar ons zin. Hier mag je zijn wie je bent, hier voelen we ons veilig. Een huis moet een thuis zijn, en dit is echt ons thuis.”

Bekijk woonlocatie de Polstraat
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.