Naar hoofdinhoud
Training Mijn Eigen Plan 2
Terug

MijnEigenPlan

Meer zelfstandigheid en eigen regie

Digiborden
Bij elke locatie van Estinea hangt een Digibord. Bij woonlocaties kunnen de bewoners zien welke begeleiders er werken, welke activiteiten je kunt doen of wat er op het menu staat. Ze kunnen hier ook aangeven of ze mee eten of niet. Bij werk- en activiteitenlocaties kunnen deelnemers zichzelf aanmelden, taken verdelen en zien wat het programma is voor die dag.  

Tablets
Bij veel werk- en activiteitenlocaties werken deelnemers met MijnEigenPlan op de tablet. Hier staan de taken in die je met behulp van een stappenplan kunt uitvoeren. Deze stappenplannen worden ondersteunt met picto's en foto's.

Telefoon

Je kunt MijnEigenPlan ook op je telefoon gebruiken. Je kunt het digibord van de locatie eraan koppelen, zo heb je altijd de informatie bij de hand. Ook kun je een stappenplan toevoegen. Bijvoorbeeld hoe je stap voor stap de wasmachine moet aanzetten. 

MijnEigenPlan bij Dr. van der Meerstraat

Bij de Dr. van der Meerstraat doen ze sommige activiteiten met MijnEigenPlan. Daar gebuiken ze ook foto's en picto's bij. Hierdoor kan iemand precies zien wat hij of zij moet doen. 

Werken met Mijn Eigen Plan bij Dr van der Meerstraat

MijnEigenPlan bij Tante Truus

Bij Tante Truus werken ze volledig met MijnEigenPlan. Iedereen meld zich aan bij binnenkomst en ze verdelen de taken op het Digibord. Daarna pakt iedereen een tablet en gaat aan de slag met zijn of haar taken.  

Werken met Mijn Eigen Plan bij Tante Truus

MijnEigenPlan bij Hesselink Koffiebranders

Tom Overkamp werkt bij Hesselink Koffiebranders. Hij werkt met een takenlijst van MijnEigenPlan op zijn telefoon. Zo weet hij precies welke taken hij moet doen en kan hij zelfstandig werken. 

Tom werkt met Mijn Eigen Plan bij Hesselink Koffiebranders

Begeleiders vertellen over MijnEigenPlan

Begeleiders vertellen over de voordelen van het werken met MijnEigenPlan op de werk- en activiteitenlocaties. Hier werken ze met de digiborden, maar vooral met de stappenplannen via de tablet.  

Training Mijn Eigen Plan 1
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.