Naar hoofdinhoud
Header Danielle Barbara
Terug

Leerwerktraject (BBL)

Werk met betekenis

Doe je nu heel ander werk maar wil je echt iets voor een ander betekenen? En denk je na over de gehandicaptenzorg? Met een leerwerktraject bij Estinea ontwikkel je je in gemiddeld drie jaar tijd tot (persoonlijk) begeleider mét baangarantie!

Wonen video afbeelding Bosuilstraat

Zo’n leerwerktraject heet ook wel een beroeps begeleidende leerweg, kortweg BBL. Je gaat dan één dag per week naar school en werkt de overige uren van je contract op een locatie van Estinea. Dit is een woning of werk- en activiteitenlocatie of je komt bij mensen thuis.

Opleiding
Afhankelijk van de leerwerkplekken die we per periode kunnen bieden, kun je op een aantal momenten in het jaar starten met je opleiding. Voor 2024 zijn dit: februari (Graafschap College), april (Graafschap College) en september (Graafschap College en ROC van Twente). Estinea betaalt al je opleidingskosten.


Veelgestelde vragen

Kijk voor meer informatie in de veelgestelde vragen hieronder en/of lees ervaringsverhalen van collega’s die een overstap naar de gehandicaptenzorg hebben gemaakt. 

Enthousiast?
Ben je enthousiast geworden? Kijk dan in ons vacatureoverzicht of we leerwerkplekken beschikbaar hebben. Je kunt dan direct op zo'n vacature 'BBL medewerker maatschappelijke zorg' reageren.

Bekijk vacatures

Veelgestelde vragen

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom eens koffiedrinken!

Ben je op zoek naar werk met voldoening en vrijheid? Kom koffiedrinken!
Lees meer