Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Het gesprek met Estinea overtuigde mij de stap te maken"

Met zijn diploma’s Sport en Bewegen en SPH op zak, zocht Simon naar een baan als ambulant begeleider. Hij bleek toch meer ervaring nodig te hebben. “Estinea dacht direct met mij mee. Hoe en waar zou ik de nodige ervaring kunnen opdoen om uiteindelijk wèl als ambulant begeleider te kunnen werken?”

Simon switchte naar de gehandicaptenzorg

“Ik hou ervan om echt met mensen in gesprek te gaan en hen te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Na mijn opleidingen ‘Sport en Bewegen’ en ‘Sociaal Pedagogische Hulpverlening’ ben ik op zoek gegaan naar een baan in de zorg. Ik zocht specifiek naar een functie als ambulant begeleider.

Meedenken
Nadat ik op verschillende plekken gesolliciteerd had, kwam ik er vrij snel achter dat je voor ambulant begeleider meer ervaring nodig hebt. Daarom was het juist zo mooi dat Estinea contact met mij zocht na mijn sollicitatie voor ambulant begeleider. Ze dachten direct met mij mee.

Overtuigd
We gingen in gesprek over eventuele andere functies en werkplekken. Hoe en waar zou ik de nodige ervaring kunnen opdoen om uiteindelijk wèl als ambulant begeleider te kunnen werken? Dit gesprek heeft mij overtuigd om de stap te maken en zo ben ik bij een woonlocatie in Gendringen aan de slag gegaan. Van deze keuze heb ik geen moment spijt gekregen. Ik krijg iedere dag de kans om iets nieuws te leren.

Ruimte pakken
Werken op een woonlocatie biedt de mogelijkheid om vanuit een team uitdagingen aan te gaan. Ik merk dat ik mij hierdoor erg snel ontwikkel. En komen we er op de locatie niet uit? Dan kunnen we altijd een beroep doen op extra expertise vanuit het hoofdkantoor. De lijntjes zijn erg kort en collega’s staan voor elkaar klaar! Dit geeft een veilig gevoel en zorgt ervoor dat ik de ruimte durf te pakken die ik nodig heb om te groeien in mijn werk.”

Lees meer over een maatwerk scholingstraject
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom koffiedrinken!

Heb je ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg of denk je na over een overstap naar de zorg? Kom eens koffiedrinken!
Lees meer