Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“In een jaar de opleiding halen én gelijk als pb'er aan de slag: perfect!”

Met een diploma doktersassistente op zak kwam Lotte uiteindelijk als helpende in de gehandicaptenzorg bij Estinea terecht. Daar had ze al eerder vakantiewerk gedaan en dat beviel heel goed. Maar ze wilde graag meer verdienen én meer uitdaging in haar werk.

Ingrid en Lotte

Lotte:Ik startte daarom met de hbo-opleiding social work, maar vond wéér vier jaar naar school toch te lang. Toen na het behalen van mijn propedeuse de verkorte opleiding van Estinea en het Graafschap College in beeld kwam, was de keuze snel gemaakt. Zo kon ik in een jaar een mbo 4-opleiding halen én gelijk als persoonlijk begeleider aan de slag: perfect!

Veel keuze
Ik ga nu een dag per week naar school. De eerste tien weken werd er gekeken naar wat ik al heb in huis heb qua kennis en vaardigheden en vervolgens wat ik nog nodig heb. Er is heel veel keuze in wat je oppakt en in welke vorm je dit doet. Denk aan een e-learning, extra cursus of af en toe een klassikale les. 

Jaartje knallen
Deze vrijheid en het zelfstandig kunnen werken vind ik zelf heel fijn. Maar het vraagt wel veel eigen initiatief én discipline. Dat moet je wel kunnen en willen. School is trouwens ook gewoon heel gezellig. Samen met mijn studiegenoten sparren en ervaringen delen. Het is prima te doen. Het is een jaartje knallen en dat papiertje halen!”

Leer meer over een maatwerk opleidingstraject
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom eens koffiedrinken!

Ben je op zoek naar werk met voldoening en vrijheid? Kom koffiedrinken!
Lees meer