Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“We hebben hier écht de tijd voor bewoners"

Begeleider Hilde weet als geen ander hoe het is om te werken met mensen met een ernstige meervoudige beperking. “Hier ligt mijn hart. Ik ben tijdens mijn dienst bezig met oprechte aandacht en signaleer wat de behoeftes zijn van de bewoners."

Hilde en Gonneke bij Slaadreef 37 39

Het werken geeft zoveel voldoening
Hilde: "Ik ben onder andere bezig met de verzorging, douchen, ondersteuning tijdens het eten, een dagprogramma, en de alledaagse ADL-verrichtingen voor het naar bed gaan. Maar het werken geeft zoveel voldoening!"

Tijd voor een wandeling
"
Een tijd geleden merkten we dat de bezetting niet meer aansloot op de hoeveelheid zorg die de bewoners nodig hadden, hiervoor hebben we, met medewerking van het ondersteunende regioteam, een meerzorgaanvraag gedaan en gekregen! We hebben hier nu echt de tijd voor de bewoners. Om bijvoorbeeld een wandeling te maken, te snoezelen of uitgebreid te douchen. Dat is echt fijn aan het werken in de gehandicaptenzorg. We vragen ons niet af of we wel genoeg tijd hebben voor de bewoners. Dat hebben we!”

Gezellig team

“En wat ik heel prettig vond, was dat mijn collega’s mij vanaf het begin af aan goed hebben ingewerkt. Ik kon alles vragen, ze wisten mij veel te vertellen over de bewoners. Zo kon ik er echt staan vanaf het begin. En samen hebben we het erg gezellig, het voelt veilig en zijn betrokken bij elkaar. We zijn echt een team.”

Dat doen we gewoon!
“Ook heel fijn aan het werken bij Estinea is dat je hier als team de ruimte en het vertrouwen krijgt om dingen te regelen. We hebben geen teamleider, maar regelen dingen zelf als we dat nodig vinden. Zo hebben we zelf een extra snoezelruimte gerealiseerd door een andere ruimte die we niet echt nodig hadden daarvoor ‘op te offeren’. Deze ruimte bevindt zich dicht bij ons als begeleiders en dat is fijn voor sommige bewoners die meer nabijheid, maar toch een eigen plekje nodig hebben. Dat doen we gewoon!”

Wil jij ook werken in dit gezellige team? Er is een vacature. Solliciteer direct of neem contact op met personeelsadviseur Frits.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom eens koffiedrinken!

Ben je op zoek naar werk met voldoening en vrijheid? Kom koffiedrinken!
Lees meer