Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Toen ik met werken stopte, wilde ik iets doen met mijn handen”

Vrijwilliger Norbert werkte vijfendertig jaar bij zorgverzekeraar Menzis waar hij de administratie voor ‘cliënten wet langdurige zorg’ deed. Nu kookt en bakt hij samen met deze mensen, als vrijwilliger op werk- en activiteitenlocatie Keuken van Leuvelt in Hengelo.

Vrijwilliger Norbert

Norbert: “Jarenlang werkte ik vóór mensen die met de Wlz te maken hebben, maar ik had nooit eerder mét ze gewerkt. Toen ik kon stoppen met werken dacht ik meteen: ik ga iets doen met mijn handen en iets wat ik leuk vind. Koken was altijd mijn grote hobby. De vacature van kok bij de Keuken van Leuvelt kwam langs en één plus één was twee.

Plezier
In het begin zat mijn perfectionisme me behoorlijk in de weg. In mijn werk was het een goede eigenschap, maar bij de Keuken van Leuvelt eigenlijk niet. Deelnemers snijden bijvoorbeeld kerstomaatjes niet precies in twee symmetrische helften, maar gewoon zoals het uitkomt. Ik geef toe: dat was even wennen. Maar ik ontdekte dat ik mijn plezier vooral haal uit de omgang met deelnemers.

Tijd voor een geintje
In de keuken lachen en huilen we. Ik troost en we ouwehoeren. En ondertussen snijden we de groentes, dekken we de tafel, doen we de afwas. Ook is er altijd tijd voor een geintje. Zo ren ik af en toe met een theedoek op mijn hoofd als een spook achter de cliënten aan. Tussen het koken gebeuren deze dingen, daar heb ik aandacht voor en daar geniet ik het meest van. En als de prei in dikke plakken is gesneden dan denk ik nu: maak je niet druk.”

Word ook vrijwilliger!
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom eens koffiedrinken!

Ben je op zoek naar werk met voldoening en vrijheid? Kom koffiedrinken!
Lees meer