Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

"Ook lastige keuzes maken hoort erbij'

Haar ondernemende karakter komt Dorien Smit goed van pas in haar werk bij Estinea. Ze werkt als persoonlijk begeleider bij een dierenopvang en voetbalclub in Enschede. Hoe ervaart zij de vrijheid die ze in haar werk heeft?

Sylvia en Dorien

Dorien: “Ik vind het fijn dat je met je collega’s soort van je eigen onderneming hebt. We bepalen samen hoe we het willen doen op onze locatie. Daar betrekken we ook de mensen bij die we ondersteunen. Want we zijn gelijkwaardig aan elkaar, net als in ons team. We doen het echt samen.

Groeien als mens

Zelf je locatie ‘draaien’ - zonder teamleider - betekent ook: zelf regelen dat de financiën op orde zijn, het rooster rondkomt etc. "Doordat je zélf uitzoekt hoe dingen in elkaar zitten, groei je ook als mens. Het maakt je zelfstandiger en zorgt ervoor dat je je blijft ontwikkelen.

Lastige keuzes

Maar het hebben van een eigen ‘onderneming’ betekent ook dat je als team soms lastige keuzes moet maken die je anders bij een teammanager neergelegd had. Ook dat hoort erbij.

Samen

Als team bieden we altijd samen een basis voor de mensen die we ondersteunen. Zo haalde Silvia tijdens een moeilijke periode in haar leven steun uit haar werk bij Sparta. En daar doen we het uiteindelijk voor.“

Bekijk vacatures bij Estinea
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom koffiedrinken!

Heb je ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg of denk je na over een overstap naar de zorg? Kom eens koffiedrinken!
Lees meer