Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Ik ontmoet nieuwe mensen, heb lol en draag mijn steentje bij”

Sinds Marcel is afgekeurd en niet meer kan werken, is zijn wereldje kleiner geworden. Door zijn vrijwilligerswerk bij Estinea ontmoet hij weer nieuwe mensen, geniet hij van de lol met Jan en draagt hij toch zijn steentje bij.

Vrijwilliger Marcel

Marcel: “Ik ga bijna wekelijks op pad met Jan, die ondersteuning van Estinea krijgt. We doen een boodschap, drinken koffie, bezoeken het graf van Jans vrouw, gaan naar de dokter. Of ik help hem als hij weer eens pech heeft met zijn brommobiel. Langzaamaan ben ik tot het sociale kringetje van Jan gaan behoren. Hij heeft mijn telefoonnummer en belt mij gewoon als ik hem met iets kan helpen.”

Iets betekenen
Inmiddels helpt Marcel ook een aantal andere mensen die zelfstandig wonen en ondersteuning krijgen van Estinea. Marcel: “Ik vind het fijn dat ik iets voor hen kan betekenen, en dat kan met van alles zijn. Zo heb ik laatst iemand geholpen met het uitzoeken en kopen van een nieuwe auto. En ik ben ook wel eens tussenpersoon geweest bij het afhandelen van schade met de verzekering.”

Voor mezelf waardevol
“Ook voor mezelf is dit vrijwilligerswerk heel waardevol. Sinds ik ben afgekeurd en niet meer kan werken, is mijn wereldje kleiner geworden. Nu ontmoet ik nieuwe mensen, geniet ik van het plezier en de lol die ik heb samen met Jan en de anderen, en draag ik toch mijn steentje bij in de maatschappij.”

Vrijwilligersplatform
Marcel is ook lid van het vrijwilligersplatform van Estinea. Marcel: ‘Vrijwilligerswerk wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Professionals en vrijwilligers gaan steeds meer samenwerken en kunnen elkaar aanvullen. Ik gebruik mijn ervaring graag om daarover mee te denken en ideeën aan te dragen voor het vrijwilligersbeleid van Estinea.”

Word ook vrijwilliger!
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom eens koffiedrinken!

Ben je op zoek naar werk met voldoening en vrijheid? Kom koffiedrinken!
Lees meer