Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Ik ontdek hoe leuk ik het vind om op een woning te werken”

Teun (18) zit in het derde jaar van zijn opleiding Persoonlijk begeleider Maatschappelijke Zorg en loopt stage op een woning van Estinea. “Ik wil nog leren mijn grenzen beter aan te geven.”

Teun loopt stage bij Estinea

“Na stages in de dagbesteding kom ik door mijn stage op deze woning erachter hoe leuk ik dat vind! Ik zie nu meer verschillende kanten van een bewoner. Als iemand thuiskomt en geen goede dag op het werk heeft gehad, dan merk ik dat in zijn gedrag. Hier wonen ook mensen met uiteenlopende zorgvragen. De een heeft meer behoefte aan persoonlijke verzorging terwijl ik een ander help bij het onderhouden van sociale contacten. Of bij op tijd op het werk komen. Die verschillen maken het juist zo leuk.

Net als ieder ander
Inmiddels, een paar maanden na de start van mijn stage, heb ik echt mijn eigen draai gevonden. Ik weet wat er op de woning te doen is en wat ik kan oppakken. En ik voel me echt onderdeel van het team. Ik ben net als ieder ander bij het werkoverleg of teamuitje en da's heel fijn. Ik doe ook alle werkzaamheden die mijn collega’s doen: van bewoners ondersteunen tot wasjes draaien en afspraken maken. Alleen medicatie mag ik nog niet geven. En heb ik vragen, dan kan ik mijn collega’s altijd om hulp vragen.

Grenzen
Door mijn stage leer ik regelmatig iets nieuws over mezelf. Zo werd laatst een bewoner erg onrustig van werkzaamheden in zijn appartement. Als gevolg daarvan liep hij heel boos op mij af. Aan de buitenkant bleef ik rustig, maar ik vond het wel even spannend... Dat deel ik ook met collega’s en daar praten we samen over. Ik wil hier nog leren mijn grenzen beter te bewaken, bijvoorbeeld in de interactie met bewoners. Ik hoef niet overal in mee te gaan.”

Lees meer over stagelopen bij Estinea
Bewoner Willy en stagiair Teun
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom eens koffiedrinken!

Ben je op zoek naar werk met voldoening en vrijheid? Kom koffiedrinken!
Lees meer