Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

"Ik krijg weer energie van mijn werk"

Bas: “Ik wilde meer contact met mensen en keek daarom naar de ziekenhuis- en jeugdzorg, maar kwam tot de conclusie dat de gehandicaptenzorg toch het beste bij mij past. Het was echt een gevoel. Een teamgenoot van de voetbal had zelf net een overstap naar Estinea gemaakt en was positief. En dus solliciteerde ik er ook."

BB Ler Bas en Laura

Estinea viel op
"Tijdens de sollicitatieprocedure viel Estinea me echt op. Er was veel pragmatisme, bijvoorbeeld rondom mijn salaris. Ik wist natuurlijk heel goed dat mijn nieuwe salaris totaal anders was dan mijn oude. Dat was wel spannend en gaf ook onzekerheid. Opleidingscoördinator Marlon stelde gelijk voor een pro forma berekening te maken. Zo zag ik heel snel of ik het hiermee ging redden – en dat was zo.


Ontdekken

Ik zit nu in het tweede jaar van mijn BBL-opleiding. Een dag per week ga ik naar school, de andere vier werk ik op een woning van Estinea in Enschede. Ik ondersteun bewoners die hun eigen leven leiden, maar op sommige vlakken wat hulp kunnen gebruiken. Denk aan omgaan met social media, vriendschappen of verslavingen. Ik vind het heel mooi om bij elke bewoner te ontdekken: wie ben je als persoon? En hoe kan ik je het beste ondersteunen?


Zelfvertrouwen

Hier starten voelde - net als op mijn vorige locatie - gelijk als een warm bad. Mijn collega’s staan heel erg open voor nieuwe ideeën, of je nu veel werkervaring hebt of niet. Ik was bijvoorbeeld nog geen twee maanden aan het werk toen ze me vroegen mee te kijken naar de formatie en de roosterplanning. Dat geeft zelfvertrouwen. Het leuke is dat ik nu ook mijn ‘oude’ ICT-talent kan inzetten op de locatie en collega’s en bewoners help bij vragen.


Weer energie

Mijn collega’s en de bewoners zijn heel positief over mij, dat is fijn te horen. Zo wilden mijn collega’s me eigenlijk nu al in vaste dienst nemen, maar ik moet toch echt eerst mijn opleiding afmaken. Neemt niet weg dat het natuurlijk een mooi compliment is. Al met al ben ik heel blij met mijn keuze. Ik krijg weer energie van mijn werk. Sterker nog: het voelt haast niet als werk!”

Meer over werken & leren bij Estinea
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom koffiedrinken!

Heb je ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg of denk je na over een overstap naar de zorg? Kom eens koffiedrinken!
Lees meer