Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Hoe blij hij wordt van iets kleins, dat vind ik hartstikke mooi”

Ruben: “Ik merk dat ik een bepaalde band heb met mensen een verstandelijke beperking. Een klik, die zich lastig laat omschrijven. Dat merkte ik ook toen ik meevoetbalde met het G-team. Dus toen ik tijdens mijn opleiding moest kiezen tussen verslavingszorg, ouderenzorg, psychiatrie en de gehandicaptenzorg was de keuze dan ook snel gemaakt.

Dennis en Ruben klein

Blij van iets kleins

Hoe blij mensen met een verstandelijke beperking kunnen worden van iets kleins, dat vind ik hartstikke mooi om te zien. Zoals laatst, toen Dennis een voetbal mocht uitkiezen voor het voetballen in de pauze. Geweldig! En met de mensen die ik ondersteun, is ook geen dag hetzelfde, al is het maar omdat ze heel verschillende ontwikkelingsniveaus hebben. Met Dennis heb ik een goede band, we doen ook veel samen.


“Voel me hier thuis”

‘Doe maar’ zeggen mijn collega’s tegen mij als ik een nieuw idee heb. Ik word echt als collega behandeld en niet als stagiair. Ik heb de afgelopen jaren bij meerdere organisaties stagegelopen, maar Estinea past het beste bij mij. Hier word ik voor mijn gevoel wat meer losgelaten en mag ik gewoon ‘doen’. Ja, ik voel me hier thuis!”


Ruben (21) doet de opleiding Maatschappelijke Zorg specifieke doelgroepen. Hij zit in zijn vierde, verlengde leerjaar en loopt stage op een werk- en activiteitenlocatie van Estinea in Aalten.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom eens koffiedrinken!

Ben je op zoek naar werk met voldoening en vrijheid? Kom koffiedrinken!
Lees meer