Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Het mooie is dat er geen manager aan te pas komt”

Herman werkt al vele jaren bij Estinea. Zijn drijfveer is in al die jaren niet veranderd. Net als zijn plezier in de werkwijze bij Estinea, waarin teams veel zelf kunnen beslissen.

Herman werkt al vele jaren bij Estinea

“Dagelijks mensen met een beperking laten meedoen in de samenleving. Dat is mijn drijfveer en daar word ik gelukkig van. Daarom is het belangrijk om samenwerkingen aan te gaan met lokale organisaties en verenigingen. We kunnen namelijk echt iets voor elkaar betekenen. De ruimte die ik in mijn werk kan pakken om nieuwe kansen te ontdekken vind ik daarbij erg belangrijk!

Kwestie van doen
En zie ik een kans? Dan is het een kwestie van contact zoeken en verbindingen aangaan! Bijvoorbeeld zoals we gedaan hebben met Speeltuinvereniging Winterswijk. Via via hoorde ik dat zij een vrijwilligerstekort hadden. Ik nam contact op we gingen het gesprek aan. Nadat de verwachtingen over en weer duidelijk waren, zijn we direct begonnen.

Besluiten zelf
Het mooie is dat hier geen manager aan te pas komt. Vinden wij de ruimte in ons werkschema en draagt het bij aan het geluk van de cliënten? Dan besluiten we dit gewoon zelf.

Mooiste compliment
Nu onderhouden we één keer in de week speeltuin De Vrees in Winterswijk. De cliënten genieten van het werk hier en krijgen geregeld een compliment. Bijvoorbeeld van een buurtbewoner die het zo goed vindt dat zij de boel netjes houden. Je ziet dat ze daar van genieten. Ze doen mee en worden gewaardeerd; dat is voor mij als begeleider het mooiste compliment!'

Bekijk vacatures
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom eens koffiedrinken!

Ben je op zoek naar werk met voldoening en vrijheid? Kom koffiedrinken!
Lees meer