Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Het geeft veel voldoening om met een team stappen te maken”

“Het werken in de gehandicaptenzorg is voor psychologen soms een ondergeschoven kindje. Maar als je hier – net als ik - eenmaal in werkt kom je erachter hoe leuk het is. Mijn werk is zó divers”, aldus Eva die als gedragsdeskundige bij Estinea werkt.

Gedragsdeskundige Eva

“Zo zijn de behandelvragen van bewoners heel uiteenlopend: van verslavingen, autisme en psychiatrie tot lichamelijke beperkingen. Ook het ontwikkelingsniveau van de mensen die Estinea ondersteunt, is heel verschillend. Dit vraagt snel schakelen, maar daarin zit juist de uitdaging in mijn werk. En het ene moment zit ik met een bewoner, begeleider en soms familie om tafel en het volgende moment overleg ik met collega-gedragsdeskundigen of een verslavingsinstantie.”

Breinbrekers
“Het geeft veel voldoening als ik samen met een team stappen kan maken na een periode die lastig is geweest met en voor een bewoner. Dat iemand weer vooruit komt, rustiger en gelukkiger is. Natuurlijk zijn er altijd weer breinbrekers en denk ik: hoe gaan we het nu doen? Iedereen is anders dus het is kijken naar wat past bij die ene bewoner. Juist in de gehandicaptenzorg moet je creatief zijn. Ik ervaar ook veel vrijheid vanuit Estinea in hoe ik omga met verschillende vraagstukken.”


Warm bad
“Het mooie aan Estinea is ook dat het echt als een warm bad voelt. Je kent elkaar en de lijnen zijn kort. De sfeer binnen onze vakgroep gedragsdeskundigen is ook goed. We zijn individueel aan het werk maar wel betrokken bij elkaar. Er is gezelligheid en we weten elkaar te vinden als het nodig is. Dus ja, ik kan elke psycholoog of orthopedagoog het werken bij Estinea aanraden!”

Bekijk hier de vacature voor gedragsdeskundige
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom koffiedrinken!

Heb je ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg of denk je na over een overstap naar de zorg? Kom eens koffiedrinken!
Lees meer