Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Eenmaal weg bij Estinea miste ik de korte lijnen, zelf beslissingen nemen”

Marianne werkte tien jaar bij Estinea toen ze het gevoel had: ik wil meer. Ze besloot rond te kijken en bij een andere organisatie aan de slag te gaan waar ze ooit vrijwilligerswerk had gedaan. Toch kwam ze na een aantal maanden weer terug bij Estinea.

Marianne

“Toen ik vijftig werd, begon ik meer na te denken over mijn werk. Ik vond de locatie waar ik werkte leuk, net als de collega's en cliënten... maar toch had ik het gevoel: ik wil meer. Tien jaar eerder startte ik, met een achtergrond in de makelaardij, als helpende bij Estinea. Toen er een vacature voor begeleider kwam, greep én kreeg ik deze kans. Ik schoolde mij om en werkte jarenlang met veel plezier. Maar ja, toen begon het toch te knagen.

Om mij heen kijken
Ik besloot eens rustig om mij heen te kijken, was niet eens bewust buiten Estinea aan het zoeken. Maar mijn oog viel op een vacature bij een andere zorgaanbieder voor mensen met een (verstandelijke) beperking, voor een locatie waar ik ooit als vrijwilliger had gewerkt. En dus dacht ik: dit heeft zo moeten zijn. Ik werd aangenomen, vlak voordat corona kwam.

Organisatiestructuur
Mijn nieuwe team was net als bij Estinea heel bevlogen, maar de organisatiestructuur zat anders in elkaar. En dat vond ik wennen. Eerst dacht ik dat het door corona kwam. Maar ik kwam er al snel achter dat ik de platte organisatiestructuur van Estinea, met de korte lijnen en het werken in zelfsturende teams, miste. In mijn oude team konden we zelf beslissingen nemen en zo snel verbeteringen in ons werk doorvoeren, en dat werkte supermotiverend.

Weer welkom
Ik kwam na een paar maanden tot de slotsom dat ik bij mijn nieuwe werkgever niet op mijn plek zat en nam contact op met P&O adviseur Angelique van Estinea. En wat voelde ik mij weer welkom... “Ons vertrouwen in jou is gebleven", zo zei Angelique. Zij overlegde vervolgens met één van de regiomanagers en krap 2,5 uur later had ik een aanbod in de mail: ik kon gelijk weer aan de slag, dit keer als regiomedewerker en met een vaste aanstelling! 

Ontdekken
Doordat ik als regiomedewerker telkens een aantal maanden op een locatie werk, zie ik veel locaties, teams en cliënten. En al die onderlinge verschillen zijn mooi en leerzaam om te zien. Zo ontdek ik steeds meer wat nu bij mij past. Door mijn uitstap heb geleerd welk type organisatie blijkbaar goed bij mij past. Bij Estinea ervaar ik veel vertrouwen op mijn kundigheid en die van mijn collega's. En weet je iets niet? Dan zijn de lijntjes open en kort. En dat is zó fijn werken!"

Bekijk vacatures
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom koffiedrinken!

Heb je ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg of denk je na over een overstap naar de zorg? Kom eens koffiedrinken!
Lees meer