Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“Dierbare momenten waar ik heel dankbaar voor ben”

Tien jaar geleden maakte Joost de overstap van de ouderenzorg naar de gehandicaptenzorg. Joost: "En ik heb geen dag spijt gehad. Het mooiste aan mijn werk is dat ik mensen kan helpen om zélf keuzes te maken. Ook als dat spannende beslissingen zijn."

Joost en Danny

"Ik vind het zo bijzonder bewoners écht te leren kennen door goed te luisteren en vragen te stellen, zodat we er samen achter komen wat de richting is die bij hem of haar past. Dat zijn dierbare momenten waar ik heel dankbaar voor ben. En van bewoners als Danny leer ik ook heel veel. Ondanks dat hij een moeilijke jeugd heeft gehad staat hij positief in het leven, en dat is een eigenschap die ik heel inspirerend vind.

Niet eerst toestemming vragen
Samen met m’n collega’s kan ik ook bijna alles zelf regelen en doen voor bewoners. Bijvoorbeeld met een bewoner uitzoeken wat er komt kijken bij zelfstandig wonen. En een collega heeft samen met buren en bewoners een buurttuin opgezet. Over dit soort zaken praten we onze manager natuurlijk wel bij maar we hoeven niet eerst toestemming te vragen. Da’s heel fijn werken en het maakt ons team ook hechter.

Aanvullende rol
Naast mijn werk als begeleider heb ik sinds een jaar ook een aanvullende rol als digicoach binnen Estinea. Zo help ik collega’s met uitdagingen op hun computer. Dat vind ik superleuk om te doen. Dat ik digicoach ben, wil natuurlijk niet zeggen dat ik nooit een blunder bega. Ik had eens een hele planning voor de verhuizing van onze locatie bijna klaar, sla ik per ongeluk een ander document onder dezelfde naam op als de checklist voor de verhuizing. Met als resultaat: alles weg.... Ach ja, we zijn en blijven mensen!”

Bekijk vacatures
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom koffiedrinken!

Heb je ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg of denk je na over een overstap naar de zorg? Kom eens koffiedrinken!
Lees meer