Naar hoofdinhoud
Terug

Ervaringsverhaal

“De timing voor een overstap was nu wél goed”

Patricia keek eerder al naar werken in de gehandicaptenzorg, maar toen was de timing niet goed. “Er kwam weer een moment waarop ik me afvroeg: wil ik dit voor de rest van m’n leven doen?” En dus besloot Patricia alsnog te solliciteren op een leerwerkplek (BBL) bij Estinea.

BB Ler Patricia

Na de havo koos Patricia ervoor om Pedagogiek te gaan studeren, maar na twee en een half jaar stopte ze daarmee. Ze vertelt: “Ik wist op dat moment eigenlijk niet zo goed wat ik wilde. Nadat ik gestopt was, ben ik bij het ziekenhuis gaan werken als voorraadbeheerder. 

Timing

Ik heb destijds ook nog een dagje meegelopen bij een woongroep voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Dat vond ik erg leuk. Een kennis vertelde dat daar opleidingsplekken vrij kwamen, alleen was ik toen nét bij mijn toenmalige baan begonnen... De timing was toen gewoon niet goed.”

Loopbaancoach

Patricia werkt een jaar in het ziekenhuis. “Er kwam een moment waarop ik me afvroeg: wil ik dit voor de rest van m’n leven doen? Na een aantal sessies met een loopbaancoach kwam ik erachter dat ik graag met mensen wilde werken, maar dat de zorg aan het bed mij niet aansprak. Ik mocht via het ziekenhuis eens meekijken met een verpleegkundige. Het lichamelijke verzorgen trok mij minder, maar mensen begeleiden des te meer.

Leren en werken tegelijk

Patricia vervolgt: “Ik heb daarna actief gezocht naar BBL-opleidingen. Er moest tenslotte ook geld in het laatje komen, dus werken en leren tegelijk sprak me wel aan. Ik kwam uit bij de opleiding tot Persoonlijk begeleider. Ik wist eigenlijk niets van de gehandicaptenzorg, op dat ene dagje meelopen bij een woongroep na. Ik ben dus redelijk in het diepe gesprongen en heb gesolliciteerd op een opleidingsplek bij Estinea. De timing was toen wél goed.

Op mijn plek
Ik zit hier heel erg op m’n plek en ben sindsdien geen dag met tegenzin naar m’n werk gegaan. Ook de combinatie werken en leren bevalt me goed. Wat ik fijn vind en wat voor mij goed werkt, is dat de theorie die ik op school leer ook in de praktijk zie. De stof is heel herkenbaar.”

Meer over werken en leren bij Estinea
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.

Kom eens koffiedrinken!

Ben je op zoek naar werk met voldoening en vrijheid? Kom koffiedrinken!
Lees meer